Aki szokott barkácsolni, az már lehet találkozott ezzel az eszközzel. Otthoni felhasználáshoz általában elég egy kézi marógépet beszerezni. Ez a kisebb munkadarabok esetében tökéletesen megfelel. Viszont, ha a nagyobb falapokról van szó, akkor már indokolt a faipari marógép használata.

A legmodernebb változatok már CNC technológiával készülnek

Számítógépen előre beprogramozható, hogy a faipari marógép milyen mintát, alakzatot készítsen. Ennek az az előnye, hogy az ilyen marógépek már rendelkeznek mikroléptető motorokkal, amik lehetővé teszik a legapróbb részletek kidolgozását is, amit kézzel rendkívül nehéz lenne kivitelezni. Amint a nevében is benne van, a faipari marógép tehát alkalmas a professzionális felhasználásra. Természetesen egy kézi változattal is lehet művészi munkákat kivitelezni. A kézi faipari marógépek használata egyszerű.

Csupán be kell állítanunk a marási mélységet és a porszívó csatlakoztatását követően már indulhat is a munka. Rendelés esetén számos tartozék közül válogathatunk, amivel még hatékonyabbá válik a faipari marógép.faipari marógép

Elsődleges tartozéknak számítanak a különböző marókések

Hogyha alaposan szeretnénk felszerelkezni, akkor érdemes beszerezni a kétélű horonymarótól kezdve, a rádiuszmarón keresztül, egészen a fecskefarkú marókésig minden változatot. Ezzel már művészi szintre emelhetjük a faipari marógép használatát, hiszen nem lesz olyan alakzat, minta vagy profil, ami ezután kivitelezhetetlen lenne.

Emellett párhuzamvezető és körzőszár is tartozik egyes faipari marógépekhez

Természetesen a CNC faipari marógépnél ezekre nincs szükség, mivel a marófej szabályos mozgatásáról a számítógép gondoskodik, ami mikrométer pontossággal dolgozik. Aki fontolgatta már, hogy házilag szeretne elkészíteni néhány bútordarabot, annak a csavarozógép és a körfűrész mellett szüksége lehet egy felsőmaróra is.

Ezzel teljesen egyedi stílusú bútordarabokat lehet kialakítani az ízlésünknek megfelelően.faipari marógép

A használt faipari marógépeket nagyon kedvező áron be lehet szerezni. Ezért bizonyos esetben jobban megéri egy ilyen változatot vásárolni, mivel jelentősen olcsóbb. Viszont arra figyelnünk kell, hogy az adott termék tökéletes műszaki állapotára.

A faipari marógép asztali változata már nagyobb helyigénnyel rendelkezik, ezért mindenképp térképezzük fel rendelés előtt a műhelyt, hogy legyen elég hely az elhelyezéséhez. Az ismertebb szerszámgépgyártók termékeivel csakis jól járhatunk, hiszen már számtalanszor bizonyították a megbízhatóságukat. Hogyha egy jó ár-érték arányú változatot keresünk, akkor nézelődhetünk az Extol, Bosch, illetve az Einhell modellek között.