Sokan vagyunk, akik közel érezzük magunkhoz a naturális stílust, éppen ezért az otthonunkba is bele akarunk csempészni egy kis természetességet. A jó hír az, hogy ezt néhány egyszerű, gyakorlati tanács megfogadásával könnyen megtehetjük.

Mielőtt azonban bármilyen, a lakás átalakításával kapcsolatos teendőbe belevágnánk, érdemes felkeresnünk valamelyik profi építőanyag kereskedés webshopját, ahol minden eszközt és alapanyagot egyszerre be tudunk szerezni a munkához.

Vegyük sorra, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a lakásunk természetesebb hatásúvá váljon!

Fessük le a falakat meleg tónusú színekkel! 

Bár a természetességről valószínűleg elsőként a zöld színre asszociálunk, valójában azonban a meleg tónusú föld árnyalatokkal is sokat tehetünk azért, hogy a természetet az otthonunkba csempésszük. Gondoljunk csak egy erdei kirándulásra, a talajtól kezdve egészen a fák törzséig számos árnyalatban megjelenik a barna és a bézs szín. Ha ezek visszaköszönnek a falakon, akkor azzal kellemesen meleg hatást érhetünk el. Érdemes olyan építőanyag kereskedést felkeresni, ahol a falfestékeket, az alapozókat, illetve a munkához szükséges eszközöket – az ecseteket, vödröket, edényeket, létrákat stb. – is be tudjuk szerezni.

Használjunk meleg hatású padlóburkolatot! 

A természetre jellemző meleg hatás nemcsak a falakon jelenhet meg, hanem a padlón is, ami lehet például tölgy, fenyő vagy akár dió is. Persze, ügyeljünk az összhatásra! Ha barna színű padlóburkolatra esik a választásunk, akkor kerüljük a barna vagy bézs falfestéket, helyette válasszunk inkább fehér színűt. Amennyiben a növényekkel még a zöld árnyalatot is belevisszük az enteriőrbe, akkor garantáltan természetes hatásúvá tehetjük az életterünket. Ha a megfelelő építőanyag kereskedésben nézelődünk, akkor a laminált és a vinyl padlók közül is választhatunk.

Tegyük fényessé a tereket! 

Ideális esetben, ha nagyméretű ablakok vannak a szobákon, amiken keresztül sok természetes fény tud beszűrődni, nem sok teendőnk van. Ha azonban kicsik az ablakaink vagy kis alapterületűek a szobák, és ennél fogva sötétek, akkor tudatosan kell megtervezni a világítástechnikát. A megfelelő lámpák, bútorvilágítások, illetve egyéb fényforrások használatával sokkal fényesebbé, és ezáltal természetesebb hatásúvá tehetjük az otthonunkat.

Éljünk a 3D látványtervezés lehetőségével! 

Ha tökéletes végeredményre törekszünk, és nem szeretnénk csalódni a lakásátalakítás végén, akkor érdemes igénybe venni a 3D látványtervezést. A STAVMAT építőanyag kereskedés budapesti központjában van lehetőség arra, hogy személyesen is elmondjuk az elképzeléseinket. Ezt követően a szakemberek precízen összeállítanak nekünk két tervet, ami a burkolatokat is tartalmazza. Amennyiben ezeket később meg is vásároljuk, akkor a szolgáltatás árát beszámítják a vételárba. Ez egy szuper lehetőség arra, hogy még a tényleges megvalósítás előtt lássuk, hogy mire számíthatunk, illetve kockázatok nélkül vágjunk bele a munkába.