A faipari munkák során nagy segítségnek számítanak ezek a remek szerszámgépek. A gérvágó fűrészek villámgyors darabolást tesznek lehetővé, amivel sok idő takarítható meg. Sokféle módon lehet állítgatni a fűrészlapot, ezért többféle szögben válik lehetségessé a vágás.

A gérvágó fűrész alkalmazási lehetőségei

Nem csak gerendákat és léceket lehet így gyorsabban darabolni, de méretre vághatóak a padlódarabok is egy lakásfelújítás alkalmával. Amennyiben egyenes vágásokra van szükség, sokkal eredményesebben lehet használni a gérvágó fűrészeket a padló lerakásakor, mint a dekopír fűrészeket. Elég egy rossz mozdulat és máris görbe lesz a vágás, ami rosszul fog mutatni. A gérvágó fűrészek használatával ez a probléma nem áll fent. Biztosak lehetünk benne, hogy a helyes méretezéssel, minden darab tökéletesen fog illeszkedni. A forgatható asztallal ellátott modellek használata nagyon kényelmes. Így minden szögből végezhetővé válik a munka.

A gérvágó fűrész beállításai

A fej általában 45 fokban dönthető, ami szintén praktikusnak számít. A kikapcsolást követően a tárcsa azonnal leáll. Ez a biztonság miatt nagyon lényeges. Általában ezt a funkciót minden gyártó alkalmazni szokta, azonban nem árt megnézni vásárlás előtt, hogy valóban rendelkezik-e ezzel a jellemzővel a gérvágó fűrészek adott típusa. A megfelelő tárcsa használatával nem csak fát, hanem alumínium és plexi is vágható.

gérvágó fűrészek

 

Ebben az esetben is igaz a gérvágó fűrészekre, hogy fő előnyüknek számít a sokoldalúság, ami kimondottan hasznos a műhelyben. Nem árt, hogyha rögzíthető a munkaasztal, mert így sokkal könnyebbé válik a gérvágó fűrészek használata. Az Einhell, Makita modellek minősége messze földön híres, de az sem jár rosszul, aki esetleg választ egyet a DeWalt, Hitachi gérvágó fűrészek közül. Mindenki azt a módszert választhatja a beszerzésre, amelyik kényelmesebb, hiszen rengeteg online barkácsáruház kínálatában találhatóak meg a jobbnál-jobb modellek.