Bár otthoni felhasználás szempontjából, nem valószínű, hogy bárkinek is szüksége lesz egy ilyen méretes szerszámgépre, azért nem árt tudni, hogy mit honnan és mennyiért érdemes beszerezni. A megbízható asztalosipari gépek hatalmas segítséget jelentenek egy vállalkozásnak. Egy vadonatúj szalagcsiszoló, vagy egy ipari marógép beszerzése nem túl olcsó, azonban egy idő után megtérül az ára, hiszen ennek köszönhetően kiváló végtermék állítható elő, ami nagy keresletet jelent a későbbiekben.

Modern asztalosipari gépek

Az elavult asztalosipari gépek kora lejárt, hiszen ezekhez már alig lehet alkatrészt találni, ezáltal a javításuk is sokkal bonyolultabb. A modern változatokra garanciát vállal a gyártó, ezért gyorsan és egyszerűen helyreállíthatóak a hibák, így a termelésnek nem kell leállnia. Az asztalosipari gépek egész garmadáját találhatjuk meg az interneten. Még olyan szolgáltatással is találkozhatunk, amely során alkalmunk nyílik bérbe venni az adott eszközt. Ez egy kifejezetten takarékos megoldás, hogyha nincs szükségünk nap, mint nap az adott gép által nyújtott funkciókra. Jelenleg a CNC asztalosipari gépek számítanak a legmodernebb technológiának, hiszen ezek gyorsan és precízen dolgoznak a megadott adatok alapján.

Asztalosipari gépek a műhelyekben

Ezáltal szinte teljes mértékben kizárható a hibalehetőség, ami költséghatékonyság szempontjából jelentős dolognak számít. A beszerzett faanyag nagyobb százaléka kerül feldolgozásra és kevesebb lesz a gyártás során keletkezett hulladék. Az asztalosipari kisgépeken is rengetegen keresik. A méretükből adódóan ezek már alkalmasak a hobbibarkácsoláshoz. A dekopírfűrész például gyakran elő szokott kerülni, amikor új padlóra van szükség a lakásban. Ezzel könnyen méretre vághatjuk a laminált padlódarabokat és a sarkok kivágásánál is nagy segítséget jelent. A szakszerű használata könnyen elsajátítható. Az asztalosipari gépek fontos szerepet töltenek be a bútorgyártás során.

Egyszerű eszközök barkácsoláshoz

asztalosipari gépek

A modern változatokkal kevesebb idő alatt, több kiváló minőségű terméket lehet előállítani. Amennyiben otthoni barkácsolás során szeretnénk előállítani különféle fából készült bútordarabokat, használati tárgyakat, akkor minimum szükségünk lesz állítható asztali körfűrészre. Ez munkadarabok méretre vágásánál lesz fontos. Egy gérvágót sem árt beszerezni, de ebből is inkább a gépesített változatot, hiszen ezzel garantálható a pontos illesztések elkészítése. A gyaluk és szalagcsiszolók is jól jönnek a precíz kidolgozottság érdekében. Egy jól felszerelt műhelyben gyönyörű munkákat hozhatunk létre. Az asztalosipari gépek ugyanezt a célt szolgálják, csak sokkal nagyobb tételben.